CD&V is tegen afbraak oude raadszaal Izegem

Redactie KW

In Izegem bouwt men momenteel aan een PPS-project waarin naast appartementen ook vergaderlokalen voor het stadsbestuur vervat zitten. De nieuwe meerderheid besliste daar ook de gemeenteraadszaal in onder te brengen en de oude te slopen. “Om kosten te besparen,” zegt Dirk Van Walleghem (CD&V). “Maar die kostenbesparing is niet zo groot als ze beweren en je verliest met de oude raadszaal toch een multifunctioneel gebouw met uitstraling.”

De oude gemeenteraadszaal is dertig jaar in gebruik. Ze was aan opfrissing toe en dat was ook het aanvankelijke plan van de vorige meerderheid. “Een nieuwe vloer en ook de wandbekleding en frigo’s waren aan vernieuwing toe. Door het afbreken van de vroegere tentoonstellingsruimte in het oude stadhuis, zou nu aan die kant van de raadszaal een glaspartij aangebracht worden die zou uitkijken op het binnenplein. De nieuwe meerderheid – of toch N-VA, SP.A had het nog in zijn partijprogramma staan – heeft die plannen nu overboord gekieperd. Geld breken met hamers noemen wij dat,” treedt Peter Defreyne bij. “Het gebouw is amper 30 jaar oud, heeft een enorme uitstraling en werd ook gebruikt voor ontvangsten en vergaderingen.”

De nieuwe raadszaal in het PPS-project zal ook minder functioneel zijn. “Het is kleiner, je kan zo’n ruime opstelling waarbij iedereen elkaar ziet zitten daar niet realiseren.”

(WVS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier