CD&V heeft oog voor Vossenberg en Stevenistenwijk

Redactie KW

“De Vossenberg krijgt een recreatieve bestemming en de Stevenistenwijk wordt afgebakend als een agrarisch gebied waardoor er geen bedrijventerrein kan komen”, vertelt CD&V-voorzitter Eddy Debruyne.

Eddy Debruyne: „Twee gebieden krijgen de bestemming die ze verdienen. We kunnen eindelijk melden dat de Vossenberg niet langer een ontginningsgebied is, maar een recreatieve bestemming krijgt; en dat de zone nabij de Stationsstraat, in de volksmond gekend als de Stevenistenwijk, nu afgebakend wordt als agrarisch gebied, waardoor er normaliter geen bedrijventerrein meer kan komen.” Dit dossier werd al eerder voorbereid op de gemeenteraad en bij de Vlaamse overheid.

Groep Samen: „Te veel inkleuring als landbouw, bos en groen”

De groep Samen reageert op de persberichten die CD&V verspreidde. Burgemeester Jozef Lokere: „Er waren negen plaatsen waarvan we vroegen om ze nog niet als agrarisch gebied te herbevestigen, zodat er daar bijvoorbeeld ruimte vrijkwam voor een uitbreiding van sportterreinen of de vestiging van een lokaal bedrijventerrein. Maar al die zones werden nu toch als landbouwgebied ingekleurd.”

Schepen Willy Demunster: „Er ligt nu een te grote klemtoon op gebieden voor landbouw, bos en groen. Nochtans werd onze gemeente een tijd terug geselecteerd door de Vlaamse overheid als ‘economisch knooppunt’. Met de huidige beslissing wordt het voor Hooglede-Gits quasi onmogelijk om op ons grondgebied nog een ambachtelijk of lokaal bedrijventerrein te realiseren.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier