CD&V gekant tegen windmolenpark in Bellegem

Redactie KW

CD&V Kortrijk verzet zich tegen de mogelijke komst van vijf windturbines in Bellegem.

KDE Energy Belgium heeft een stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor het bouwen van een windpark met 5 windturbines. Die moeten er komen op percelen in de Ronsevaalstraat, Dottenijsestraat, Candeléstraat (Rol), IJzerhandstraat en de Einde Munkendoornstraat. Volgens de CD&V liggen de gronden in agrarisch en landschappelijk waardevol gebied. De partij wil het landelijk en waardevol karakter behouden en is gekant tegen de inplanting van een windmolenpark in dit gebied.

Landwegen

“De windmolens zullen bestaan uit een ondergrondse fundering, een toren in staal of beton met een hoogte van 100 meter en drie wieken met een lengte van 45 meter”,zegt gemeenteraadslid Cis Rodenbach. “De totale hoogte van een windmolen zal 150 meter bedragen. Tijdens de werken voorziet men de verbreding van verschillende landwegen, ook dit zal zijn impact hebben”, meent hij.

De bewoners van de aangrenzende percelen kregen een aangetekende brief van het nieuwe stadsbestuur in de bus. Zij kunnen schriftelijke bezwaren of opmerkingen tot en met 23 februari indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Woensdagavond vond alvast een eerste bewonersvergadering plaats.

(A.D.)

Reacties van alle betrokkenen in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

CD&V gekant tegen windmolenpark in Bellegem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier