CD&V dankt Steven Vanackere

© BELGA
Redactie KW

“De aanhoudende en onterechte verdachtmakingen en insinuaties eisen hun tol. Ze deden Steven tot de persoonlijke beslissing komen dat verder functioneren onmogelijk is. Deze beslissing getuigt van grote moed en krijgt ons grootste respect”, zo stelt CD&V.

De partij wil nu dat de regering zo snel als mogelijk verder kan werken aan de belangrijke dossiers die op tafel liggen, met de begrotingscontrole, de uitvoering van de 6de staatshervorming en het sociaal overleg.

“De voorbije periode was op menselijk vlak een grote beproeving voor Steven. Hij heeft zijn functie altijd ingevuld vanuit de originele betekenis van het woord minister: als dienaar van het algemeen belang. Toch heeft hij zich continu moeten verdedigen tegen allerhande beschuldigingen, zonder dat die ooit hard konden worden gemaakt. Het roept toch wel vragen op over de manier waarop we vandaag aan politiek doen. Wanneer je meer energie steken in het weerleggen van onterechte verwijten dan in de dossiers zelfs, hou je dit niet vol”, luidt het.

De partij herinnert er nog aan dat Vanackere enkele maanden terug nog geroemd werd door de Financial Times, als de meest betrouwbare minister van Financiën van de Eurozone. Geen loze woorden voor iemand die ons land in financieel rustiger vaarwateren bracht, met een langetermijnrente die halveerde en met een begroting die opnieuw op koers zit.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier