CD&V Bredene klaagt over nieuwe vuilniszakken

Redactie KW

De vuilniszakken (van 60 liter) die momenteel verkocht worden zijn opmerkelijk kleiner dan hun voorgangers, stellen de CD&V’ers Ivan De Mey en Kristof Vermeire vast. “De Bredenaars worden op die manier in de zak gezet, want ze betalen evenveel voor minder inhoud. Het gaat dus om een verdoken belastingsverhoging”, menen ze.

CD&V-bestuurslid Ivan De Mey nam de proef op de som en stelde vast dat de nieuwe grote vuilniszakken maar liefst 13,5 cm korter zijn dan de vorige. Ze zijn weliswaar ietsje breder, maar dit compenseert geenszins hun drastisch gekrompen lengte.

Kleine zakken

Enkele jaren geleden deed zich een gelijkaardig scenario voor met de kleine vuilniszakken. Toen het gemeenteraadslid Kristof Vermeire dit aankaartte in de gemeenteraad, werd dit aanvankelijk afgestreden door de milieuschepen. Nadien werd de prijs van de zakken toch verlaagd van 0,60 euro naar 0,50 euro omdat ze effectief kleiner waren. CD&V vraagt het gemeentebestuur nu om de oorspronkelijke grote vuilniszakken opnieuw in omloop te brengen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier