CAW wil meer middelen voor woonbegeleiding

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk van Midden West-Vlaanderen wil meer middelen inzetten voor woonbegeleiding. Het CAW vraagt daarvoor structurele steun van de verschillende overheden.
Redactie KW

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk van Midden West-Vlaanderen wil meer middelen inzetten voor woonbegeleiding. Het CAW vraagt daarvoor structurele steun van de verschillende overheden. Het Centrum zorgt voor gratis woonbegeleiding bij kwetsbare mensen en zorgt ervoor dat ze op langere termijn opnieuw worden geïntegreerd in de samenleving.

Vorig jaar had Gil Moens problemen met haar huisbaas. Ze dreigde onterecht uit haar woning te worden gezet. Gil had ook medische problemen en kon zelf niet op zoek naar een nieuwe woning. Noodgedwongen moest ze hulp zoeken.

“Vroeger had ik al nog problemen gehad en om nu weer die stap te moeten zetten, dat was moeilijk. Ik heb er goed over nagedacht. Het was nodig, ik wist echt niet waar naartoe. Ik was bang om dakloos te worden, ik vond dat ik hulp moest vragen”, vertelt Gil Moens.

Gil kreeg uiteindelijk van het OCMW een sociale woning toegewezen. Ook het CAW doet aan woonbegeleiding en gaat nog een stap verder.

“Wat wij meer zouden kunnen is de problemen met haar kinderen oplossen”, zegt Hilde Vens van CAW Midden West-Vlaanderen. “Meer structuur brengen in haar huishouden. Wij zouden ervoor kunnen zorgen dat ze geleid worden naar bepaalde diensten, dat ze op ideeën gebracht wordt om vorming te volgen bij de VDAB”.

Dat is ondertussen gebeurd, Gil volgde een opleiding en is nu zelf ervaringsdeskundige bij het CAW van Izegem. Het CAW krijgt intussen steun van verschillende overheden, maar die is telkens projectmatig. Het centrum hoopt op structurele middelen. Het CAW brengt ook een handboek met nuttige informatie voor diensten die met woonbegeleiding willen starten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier