CAW vraagt geld voor ambulante woonbegeleiding

Het CAW, het centrum voor Algemeen Welzijn midden West-Vlaanderen roept gemeenten en de provincie op om geld vrij te maken voor ambulante woonbegeleiding. © Belga
Redactie KW

Het CAW, het centrum voor Algemeen Welzijn midden West-Vlaanderen roept gemeenten en de provincie op om geld vrij te maken voor ambulante woonbegeleiding. Daarmee probeert het CAW te vermijden dat kansarme huurders van de éne dag op de andere dakloos worden. Het project loopt nu al anderhalf jaar met succes in Roeselare en sinds kort ook in Izegem en Tielt. Maar om de 14 overige gemeenten binnen de regio te kunnen bedienen zijn er echt wel meer centen nodig.

Sinds april vorig jaar zet het CAW Midden West-Vlaanderen twee deeltijdse medewerkers in voor ambulante woonbegeleiding. Zij zoeken mensen uit zogenaamde kansengroepen thuis op om ervoor te zorgen dat ze niet uit het huis worden gezet. Vaak hebben die conflicten met de verhuurder en hun buren en kampen ze ook met nog andere problemen.

Woonbegeleiding ondersteunt en begeleidt die kwetsbare huurders en verwijst ze ook door. Daarvoor werkt het CAW nauw samen met andere instanties en hulpverleningsdiensten.
Gezien de grote nood zou het CAW de woonbegeleiding graag aanbieden in heel Midden West-Vlaanderen. Maar daarvoor zijn er meer mensen en middelen nodig. Het roept de provincie en de gemeentebesturen dan ook op om daar extra geld voor te voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier