CAW blijft ijveren voor permanente daklozenopvang in Oostende

Redactie KW

CAW & JZ Middenkust blijft ijveren voor een permanente daklozenopvang in Oostende. “We zijn zelfs bereid om mee te werken aan een permanente opvang. Zo heb ik aan Sociaal Huis-voorzitter Franky De Block het voorstel gedaan om een aantal plaatsen voor kortopvang om te vormen tot plaatsen voor daklozenopvang.”

Leerlingen van het zevende jaar leefgroepenwerking van het Oostendse Vesaliusinstituut maakten dinsdag een daklozenwandeling door Oostende. Steven Deputter, stagiair bij CAW & JZ Middenkust, leidde de studenten door de stad en liet hen kennis maken met de wereld van de daklozen en de transitillegalen.

“Wij blijven ijveren voor een permanente opvang voor daklozen in onze stad. Enkele weken geleden had ik nog een overlegmoment met Sociaal Huis-voorzitter Franky De Block waarin ik voorgesteld heb om een aantal plaatsen voor kortopvang om te vormen tot daklozenopvang”, aldus directeur Tine Wyns van CAW & JZ Middenkust. “Franky De Block heeft beloofd dat hij me tegen juni zal laten weten of er een permanente opvang komt.”

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier