Cateringbedrijf Scolarest verzorgt schoolrestaurant in De Bron in Tielt

Redactie KW

Soms is het eten op school niet altijd even lekker en gezond. En dat kan anders. In De Bron in Tielt verzorgt het cateringbedrijf Scolarest het schoolrestaurant en dat valt echt in de smaak.

De keuken in De Bron is een succes. Sinds drie jaar zorgt cateringbedrijf Scolarest er voor wat daar op het bord komt. Naast een vlees- of vegetarisch gerecht vind je in de groentebar aardappelvarianten en pasta, wortelen in tijm en hoeveboter, warme maïs, witte kool in wittewijnsaus en nog tien verschillende koude salades. En wie dat niet lust kan nog een broodje nemen met nog eens een riante keuze aan beleg. De leerlingen kiezen uit een rijk maar ook gezond aanbod. Johan Desoppere, zaalmeester: “We moeten ook niet weten of ze hun boterhammen meebrengen of niet, of ze warm eten, vegetarisch eten. Ze komen maar.”

Scolarest zorgt dus voor een eigentijds totaalconcept met een gevarieerd en gezond aanbod. Uit een rondvraag blijkt dat ouders dat ook willen. Ze zijn ook bereid om meer te betalen voor seizoensproducten, bio en fairtrade. Een warm gerecht in De Bron kost nu nog geen 4 euro.

In de provincie zijn een vijftal scholen ook dit jaar gestart met een gelijkaardig schoolrestaurant.

(KV/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier