Cassatie verbreekt vrijspraak agenten politiezone Riho voor ongeval niet

Redactie KW

Er komt geen nieuw proces tegen twee agenten van de lokale politiezone Riho (Roeselare/Izegem/Hooglede) die betrokken waren bij een fataal afgelopen achtervolging van een bromfietser. Daarbij was de bromfietser om het leven gekomen.

Volgens de moeder van het slachtoffer waren de twee agenten daarvoor verantwoordelijk, maar de twee werden door het Gentse hof van beroep vrijgesproken. Het cassatieberoep dat de moeder daarop instelde, is dinsdag verworpen.

Tegen boom na achtervolging

Het slachtoffer, Pierre H., reed op 7 augustus 2008 met zijn bromfiets zonder licht rond in de Smedenstraat in Roeselare. Toen een politiepatrouille hem opmerkte, probeerde ze hem te doen stoppen. Daarop ontspon zich een achtervolging en kwam de jonge bromfietser tegen een boom terecht. Hij werd in kritieke toestand overgebracht en verbleef veertien dagen in het ziekenhuis.

Geen contact tussen combi en bromfietser

Volgens H.’s moeder hadden de agenten tijdens de achtervolging de deur van hun wagen geopend om haar zoon ten val te brengen. Een gerechtelijke expertise kort na het ongeval maakte gewag van een aanrijding, maar een tweede expertise concludeerde na een reconstructie dat er geen contact was geweest tussen de combi en de bromfietser. De agenten werden daarop vrijgesproken.

De moeder ging in cassatie, maar dinsdag heeft het Hof van Cassatie die voorziening verworpen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier