Casa d’Oro van duo uit Harelbeke verkozen tot beste buitenlandse B&B

© Foto : Casa d'Oro
Redactie KW

De gebruikers van de populaire bed & breakfast-gidsenreeks “Logeren bij Belgen” van uitgeverij Lannoo beoordeelden in 2013 hun vakantie bij Belgen in het buitenland.

Dat deden ze op basis van criteria zoals ligging, onthaal, inrichting, keuken en bezienswaardigheden in de omgeving. De mening van bijna 3.000 vakantiegangers op de website www.logerenbijbelgen.org leverde duidelijke favorieten op.

Casa d’Oro, de B&B van Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem in de Italiaanse regio Umbrië, haalde de hoogste score van meer dan 300 beoordeelde logies in Frankrijk, Italië, Spanje en Marokko. Het duo verbouwde een dorpswoning en biedt er nu hedendaags ingerichte gastenkamers aan. In de tuin maakten ze plaats voor een zwembad. Jan en Filip zijn intussen de perfecte ambassadeurs voor de regio geworden. Dat bewijzen ze niet alleen door routes met de Vespa uit te stippelen, maar ook door de plaatselijke gastronomie te promoten. Jan leeft zich graag uit aan het fornuis in de keuken en Filip schoolde zich bij tot sommelier om de gasten te adviseren over de beste Umbrische wijnen.

Frankrijk

Tot de top-B&B’s van Belgen in Italië behoren naast Casa d’Oro ook Amoliv van de West-Vlaamse Erica Raes. Die B&B bevindt zich in Toscane. In Frankrijk wordt Résidence Pierre (Champagne-Ardenne) van Peter Bruneel en Heidi Huys dan weer tot de besten gerekend.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier