Carrefour-vestigingen Koksijde en Hasselt open na bevelschrift

Redactie KW

Volgens Carrefour-woordvoerder Lars Vervoort zijn de winkels in Koksijde en Hasselt, waar de vakbonden maandagochtend een stakingspost hadden opgezet, om 9 uur opnieuw opengegaan. De directie had een deurwaarder gestuurd, die vaststelde dat er voldoende werkwilligen waren en een bevelschrift uitvaardigde om de winkel open te doen.

Volgens Vervoort lag de werkwilligheid op respectievelijk 100 en 90 procent. “We stellen vast dat de acties bij Carrefour steeds minder gedragen worden door het personeel. De stakingsposten zijn grotendeels bemand door mensen van buiten de winkelketen”, luidt het.

De directie van Carrefour stuurt systematisch een deurwaarder naar de winkels waar de vakbonden actie voeren. “We werken eraan om vandaag nog meer winkels in Brussel en Wallonië te laten opengaan”, verklaarde de woordvoerder.

Vandaag/maandag wordt er door de vakbonden actie gevoerd aan zeven hypermarkten (Koksijde, Hasselt, Kraainem, Bierges, Wépion, Marche en Jambes) en drie GB-winkels (Eghezée, Bouge en Belgrade). De bonden protesteren met de blokkades tegen het feit dat de directie de werknemers van een nieuwe hypermarkt in Brugge onder een ander paritair comité (202.01) heeft ondergebracht, met slechtere arbeidsvoorwaarden. Ze vrezen voor een precedent in de sector. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier