Carrefour: Vakbonden afwachtend over nieuw plan directie

Redactie KW

De vakbonden bij Carrefour reageren afwachtend bij een nieuw plan van de directie. Daarin zou de hypermarkt op Sint-Kruis Brugge kunnen blijven in afgeslankte versie, de supermarkt op Kortrijk Walle zou blijven onder franchise. Voor Scheepsdaele, Oostende en Tielt blijft de overgang naar franchise. De bonden noemen het plan “heel voorwaardelijk”. Ze sluiten verdere acties niet uit.

Onderaan elke slide die Carrefour-topman Gérard Lavinay de vakbonden toonde, stond het zinnetje “Onder voorbehoud van de realisatie van het besparingsplan in zijn geheel”.

“Het is duidelijk dat Lavinay de zeven bewuste winkels enkel open zal houden als het personeel van de hele keten akkoord gaat met de forse besparing”, zegt Jan De Weghe van BBTK. “De directie zal hier ongetwijfeld gebruik van maken bij de onderhandeling van de loon- en arbeidsvoorwaarden, die nog van start moet gaan.”

“We zullen niet toegeven”, verzekert Chris Van Drogenbroek van LBC. “We blijven gaan voor tewerkstelling met een loon op niveau. Als we niet opletten, zal deze situatie leiden tot toegevingen in de hele sector, niet enkel bij Carrefour.”

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier