Carrefour niet volledig in het gelijk gesteld in sociaal conflict volgens voorzitter Rechtbank Veurne

Redactie KW

“Dat Lars Vervoort van Carrefour in een persbericht stelt dat Carrefour woensdag ‘over heel de lijn’ van de kortgedingrechter in Veurne gelijk heeft gekregen, na het derdenverzet ingediend door de liberale vakbond ACLVB naar aanleiding van het doorbreken van een stakingsactie in november vorig jaar, is te nuanceren.” Dat stelt de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Veurne donderdag op een eerder verschenen Belga-bericht.

“De kortgedingrechter in Veurne heeft zich er hoegenaamd niet over uitgesproken of Carrefour al dan niet het recht had de staking te doorbreken. De kortgedingrechter heeft enkel geoordeeld dat de vakbond nu geen belang meer had om een vordering in te stellen, terwijl het conflict al lang afgehandeld en opgelost is. Op de koop toe gold de initiële inperking van het recht tot staken door middel van een dwangsom maar tot begin december 2008”, luidt het.

“De vakbond in het ongelijk stellen om nu nog derdenverzet in te dienen, is nog iets anders dan Carrefour gelijk geven, waar zij stelt dat zij tijdens het sociale conflict correct heeft gehandeld en effectief het recht heeft om het recht op werken en het recht op handel drijven te vrijwaren.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier