Carrefour krijgt gelijk voor maatregelen tegen staking vestiging

Redactie KW

De kortgedingrechter in Veurne heeft woensdag warenhuisketen Carrefour over de hele lijn gelijk gegeven in de zaak rond het derdenverzet ingediend door de liberale vakbond ACLVB.

De vakbond had dit verzet ingediend omdat die het niet eens was met de gang van zaken tijdens een stakingsactie aan de Carrefourvestiging in Koksijde in november vorig jaar.

De aanleiding van het conflict was de opening van een nieuwe vestiging van Carrefour in Brugge. Het personeel zou daar een kwart minder verdienen dan elders. Bij een staking aan de Carrefourvestiging van Koksijde slaagde Carrefour erin om de staking deels te doorbreken. Via een eenzijdig verzoekschrift had Carrefour bekomen dat werkwilligen en klanten die dit wensten de winkels toch konden betreden. Ze eisten bovendien een dwangsom als de vakbonden dit niet zouden toelaten.

De vakbonden dienden daarop derdenverzet in bij de rechtbank van Veurne. Carrefour kreeg vandaag van de kortgedingrechter in Veurne gelijk na het derdenverzet ingediend door de liberale vakbond ACLVB. “Deze uitspraak toont aan dat Carrefour tijdens het sociale conflict correct heeft gehandeld”, zegt Lars Vervoort van Carrefour. “Carrefour had effectief het recht om het recht op werken en het recht op handel drijven te vrijwaren.”

Eerder kreeg de christelijke vakbond LBC gelijk van de kortgedingrechter in Veurne. Het hoger beroep hierover wordt binnenkort behandeld door de rechtbank van Gent. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier