Caron kandidaat lijsttrekker Groen bij Vlaamse verkiezingen

Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Caron besloot na het uiteenvallen van Spirit niet mee te gaan met de VlaamsProgressieven. Na een bezinningsperiode besliste hij zopas om over te stappen naar Groen!

Bart Caron zetelt ook in de Kortrijkse gemeenteraad, waar hij deel uitmaakt van het kartel SP.A-VlaamsProgressieven-Groen! Daar zet hij de samenwerking met fractievoorzitter en vriend Philippe De Coene (SP.A) verder.

„Ik zet de stap naar Groen!. Ik voel dat ik eindelijk vruchtbare grond voor mijn ideeën vind,” stelt Bart Caron, die een politieke toekomst bij VlaamsProgressieven, later Sociaal-Liberale Partij, niet meer zag zitten. „Ik ben kandidaat lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen. Maar er zijn nog andere valabele kandidaten. De leden van Groen! brengen op 14 februari hun stem uit. Ik neem dus een zwaar risico. Ik ben niks beloofd.”

„Ik heb mijn keuze lang uitgesteld. Ik heb eerst nagedacht of ik niet beter de politiek achter mij zou laten en kiezen voor een job in de culturele wereld. Maar ik kan er niet omheen, de politieke microbe laat me niet los. Ook al heb ik nu echt niks in de handen. Ik ben kandidaat lijsttrekker, naast nog anderen. Op Valentijn beslissen de leden op het partijcongres van Groen! Als het tegenvalt, moet ik toch op zoek naar een andere job.” (DEL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 6 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier