Carnavalsvereniging Grasklakken zet punt achter stoet en prinsverkiezing

Redactie KW

Toch enigszins onverwacht nieuws van carnavalvereniging de Grasklakken. Ze houden er mee op, dus geen stoet en geen prins carnaval meer in Hooglede. Dit drastisch besluit heeft niets met geldproblemen te maken. Patrick Denys lichtte het hoe en waarom toe.

Het gerucht blijkt waarheid, het Hoogleedse carnaval is niet meer. Carnavalvereniging de Grasklakken besloot de activiteiten te stoppen, niet om financiële redenen, maar door een tekort aan vrijwilligers. 26 jaar organiseerden de Grasklakken een tweejaarlijkse stoet die altijd veel volk trok.

Een moeilijke beslissing”

Patrick Denys, al jaren lang een van de boegbeelden van de Grasklakken, legt met spijt uit waarom het doek valt : “Dit was een heel moeilijke beslissing. Let op, de vereniging zelf blijft bestaan om carnavalsfeesten in andere gemeenten te bezoeken maar zelf organiseren wij niets meer. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die zich logistiek willen inzetten.”

Wat met keizer Maurits?

Het geld dat nog in de kas van de Grasklakken zit, zal niet zomaar opgesoupeerd worden. Trouw blijvend aan het beginselprincipe zal de inhoud van de kas aan een plaatselijk goed doel besteed worden. Hamvraag blijft natuurlijk : Wat met keizer Maurits ?

(GDC voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 12 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier