Carnaval Roeselare moet verder zonder Keizer Gino en Prins Gilles Gobin

Redactie KW

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart vindt de 29ste editie van Rodenbach Carnaval plaats. Met dezelfde formule als gewoonlijk maar zonder Keizer Gino Pattyn en huidige Prins Alexander Gilles Gobin in de raad.

De voorbereiding op de 29ste editie verliep niet zonder slag of stoot. Dat noopte enkele van de bestuursleden tot een harde beslissing. Zo neemt Keizer Gino na meer dan 20 jaar afscheid van het bestuur. “Ik heb het altijd met hart en ziel gedaan maar het werd de laatste jaren meer en meer een sleur. Op een bepaald moment moet je dan keuzes maken”, vertelt Gino. Hij zal wel nog een adviserende rol spelen in de samenstelling van de stoet op zondag.

Ook Gilles Gobin neemt afscheid van het Roeselaarse carnaval. Vorig jaar werd hij nog tot Prins Alexander aangesteld en zorgde hij er mee voor dat het carnaval gered werd.

Het rommelt al een tijdje in de Roeselaarse carnavalswereld. Tussen de ordes maar ook organisatorisch verliep het niet altijd even vlot. De 29ste editie zal alvast doorgaan met de bekende formule. Op vrijdag is er de verkiezing met dit jaar een kandidate, namelijk Katy Vandepoele. Een 42-jarige kinesiste die tevens voorzitter is van De Daffy’s. Op zaterdag 2 maart is er kindercarnaval en een showavond met onder andere Danny Fabry en Luc Steeno. Op zondag is er de stoet.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier