Carl Decaluwé wordt nieuwe gouverneur van West-Vlaanderen

Redactie KW

Het is vrijwel zeker dat Carl Decaluwé uit Kortrijk de nieuwe gouverneur van West-Vlaanderen wordt. Een definitief antwoord mag vrijdag worden verwacht. Dan zetten de federale en Vlaamse regering wellicht het licht op groen. Carl Decaluwé is nu Vlaams Parlementslid voor CD&V en greep al enkele keren naast een ministerpost.

Verschillende bronnen binnen CD&V bevestigen dat Carl Decaluwé wellicht de nieuwe gouverneur van West-Vlaanderen wordt. Eén van hen is burgemeester van Roeselare en voorzitter van de vereniging voor Vlaamse Steden en gemeenten Luc Martens. “Mijn informatie is dat Carl Decaluwé er het beste voor staat. Of het zo zal zijn, misschien wel, vermoedelijk wel, maar we kunnen pas uitspraak doen als de Vlaamse en federale regering in consensus tot een besluit zijn gekomen”, zegt Martens. .

Diplomatie

Partijgenoot en gedeputeerde Dirk De fauw wil niet bevestigen of ontkennen. Volgens hem komen heel wat mensen in aanmerking voor de job, niet alleen politici. Maar Carl Decaluwé uit Kortrijk heeft alvast zijn strepen verdiend. Toch hoor je in de wandelgangen binnen CD&V en ook bij de oppositie heel wat bedenkingen bij Decaluwé als gouverneur. Te weinig diplomaat is een opmerking die je vaak te horen krijgt over Carl Decaluwé maar dat wuiven zowel CD&V als coalitiepartner SP.A weg.

De Bethune

Open VLD ten slotte betreurt dat het zo lang aansleept. Als het van hen afhangt dan is de huidige provincieraadsvoorzitter Jean De Bethune de geknipte kandidaat en dat vindt ook Vlaams belang. Wie het ook wordt, hij of zij zal zich flink moeten inwerken om Paul Breyne te vervangen.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier