Carl Adriansens uit De Haan kweekt Mangalitsa varkens

Redactie KW

Het Mangalitsa varken, oorspronkelijk afkomstig uit Hongarije, is nu ook thuis in De Haan. Carl Adriansens en zijn echtgenote Tessa Vanhie startten een kweekprogramma met dit soort varkens op hun Hof Ter Meulen.

Na een zoektocht van twee jaar vonden Carl Adriansens en Tessa Vanhie het Mangalitsa varken op internet. “We zochten een nieuwe soort die een attractieve waarde heeft en een goede vleeskwaliteit. We hebben onze nieuwe bewoners uit Groot-Brittannië geïmporteerd met de nodige stamboekgaranties”, legt Carl uit.

Omdat Carl regelmatig te horen kreeg dat de kwaliteit van ons Belgische varken niet meer zo goed is, ging hij op zoek naar een alternatief en dat vond hij bij het Mangalitsa varken. “Het vlees is smaakvoller en gezonder dan dat van de gewone varkens. Het heeft een zeer gunstige verhouding onverzadigde vetten versus verzadigde en het is mals.”

Het gezin hoopt op termijn een 50-tal dergelijke varkens te houden. Dat zal ten vroegste in 2015 mogelijk zijn. Een werk van lange adem.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier