Cappellegoed in Rollegem-Kapelle : onteigening nog niet dadelijk aan de orde

Redactie KW

De gemeente Ledegem wil het Cappellegoed, het erf en de omgeving van de hoeve net voor de kerk in Rollegem-Kapelle, verwerven.

Op de gemeenteraad van donderdag 14 februari kwam dit punt aan de orde. Moreen Dewolf (SP.A-Groen) vond dat de bestemming van deze nieuwe site moet bekeken worden samen met de volledige zalenbezetting in deze deelgemeente (De Kobbe en de eventuele zaal bij de nieuwe school) en koppelde aan dit dossier ook haar eerdere vroegere vraag naar een geschikte plaats om afscheid te nemen van de overledenen.

Piet Vandermersch (Open VLD) stak de hand uit naar de meerderheid om te helpen werken aan dit dossier en had het al over een eventuele onteigening. Burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) apprecieerde dit gebaar wel, maar vindt het nog te vroeg om nu al te spreken over onteigening. “Dit is inderdaad een stok achter de deur, een krachtig wapen voor als de besprekingen op niets uitdraaien. Maar laat ons maar eerst onderhandelen”. (LDE)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode edities Roeselare en Izegem) van vrijdag 22 februari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier