Cannabisteler uit Wijnendale noemt zichzelf ‘gepassioneerd tuinier’

© Flickr by Milan Rijavec
Redactie KW

Een man van 35 uit Wijnendale bij Torhout moest zich deze week voor de rechtbank verantwoorden voor het telen van cannabis. Zelf ziet hij dat echter anders: hij is gewoon een gepassioneerd tuinier.

In oktober vorig jaar werden bij de man in de tuin 54 gesnoeide planten gevonden en op zolder ongeveer zes kilo ruwe marihuana. Volgens de procureur gaat het hier duidelijk om een verkoper. Maar de advocaat van de Torhoutenaar is een andere mening toegedaan. “Mijn cliënt is een gepassioneerd tuinier. Het was zijn bedoeling om verschillende soorten cannabis te kweken, puur uit liefhebberij. Hij had immers maar liefst negentien variëteiten geplant.”

De advocaat benadrukte nog dat de reden voor zijn druggebruik een ongeval was in Agadir in Marokko in 2009. “Hij vloog toen met zijn parapente tegen een hoogspanningskabel en stortte neer. Hij probeerde zijn lijden te verzachten met verdovende middelen. Net gisteren mocht hij van de adviseur weer aan het werk,” aldus de raadsman.

Maar het was niet allemaal kommer en kwel. De man werd verliefd op zijn Marokkaanse verpleegster en sindsdien zijn ze een koppel. De rechter zal op 10 oktober een vonnis vellen.

(JVB)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier