Cannabisplantage ontdekt in kelder van villa in Meulebeke

Redactie KW

In Meulebeke is een cannabisplantage ontdekt. De speurders kwamen de plantage op het spoor nadat eerder een plantage in Vlamertinge was blootgelegd.

Op 2 december werd een man uit Wetteren gearresteerd, die betrokken was bij de uitbating van de plantage in Vlamertinge. Dat leidde er toe dat er ook in Meulebeke plantjes werden gekweekt en de Ieperse onderzoeksrechter beval een huiszoeking. In de kelderverdieping van een villa in Meulebeke vonden de speurders daarop een professioneel uitgeruste plantage met een capaciteit van zo’n 700 plantjes. Er was al zeker één keer geoogst. Drie mensen werden voorgeleid, waaronder een koppel uit Meulebeke en een Nederlander.

Al tweede klap voor bende

In september werd al een deel van de bende opgerold. Toen waren er huiszoekingen in Ieper, Vlamertinge, Proven en Roeselare. De bende hield zich al een tijdje bezig met verkoop van speed in jeugdcafés in Ieper en omgeving. De speurders stonden in september verrast tijdens een huiszoeking in Vlamertinge. Ze gingen er enkel op zoek naar speed en verdelers, maar botsten er toen ook al op een cannabisplantage in een loods.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) en in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.


Grotere kaart weergeven

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier