Cannabisplantage met 400 plantjes ontdekt in Avelgem

Redactie KW

Water dat van onder de voordeur liep bij een woning in de Vredestraat in Avelgem, leidde dinsdagavond onverwacht tot de ontdekking van een cannabisplantage.

Dinsdagavond ontstond er klaarblijkelijk een waterlek in een woning langs de Vredestraat in Avelgem, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Het water stroomde naar buiten, maar liep ook binnen in de woning van de buurvrouw. Zij belde de brandweer en die trokken de woning, waar niemand thuis bleek, binnen om het water weg te pompen. Volgens de buurvrouw liep er maar heel af en toe iemand het huis in en uit, maar vragen had ze zich daar nooit echt bij gesteld.

Verhuurd aan man met Hollands accent

Op de bovenverdieping bleek een volledige cannabisplantage geïnstalleerd. Het was een lek aan het waterbassin van de installatie die voor de wateroverlast had gezorgd en de hele plantage zo aan het licht bracht. Parket en federale recherche werden opgetrommeld. Er werden vierhonderd plantjes aangetroffen, allemaal van zo’n meter hoog. De recherche onderzoekt de zaak. Het bewuste huis werd sinds maart vorig jaar gehuurd aan een man met een Hollands accent, weten de verhuurders.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier