Cannabisboer Patrick Lagrou dankt zijn advocaat af en schakelt befaamde procedurepleiter in

Redactie KW

‘s Lands grootste cannabisteler ooit Patrick Lagrou uit Zandvoorde stuurt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge wandelen en neemt Sven Mary, een al even befaamd strafpleiter, onder de arm.

Nadat de zaak al twee keren werd uitgesteld wordt Patrick Lagrou volgende week maandag opnieuw op de correctionele rechtbank van Ieper verwacht om zich te verantwoorden voor het telen van cannabis, financieel gesjoemel en frauduleus bankroet. De cannabisboer uit Zandvoorde wordt niet langer verdedigd door Walter Van Steenbrugge uit Merelbeke. Enkele weken geleden dankte Lagrou hem af.

Procedureslag

Lagrou wordt voortaan bijgestaan Sven Mary. De Brusselse advocaat wordt bestempeld als de kroonprins van de procedureslag. Mr. Mary is ook de raadsman van Michel Lelièvre, de kompaan van Marc Dutroux, van een verdachte autohandelaar in ‘de kasteelmoord van Wingene’ en van Fouad Belkacem, het kopstuk van de extreemrechtse organisatie Sharia4Beglium.

Sven Mary stond destijds tattoo-artiest Rouslan Toumaniantz bij in de zaak van het Kortrijkse sterrenmeisje.

Dioxinecrisis

Patrick Lagrou is samen met zijn vrouw, dochter en drie Braziliaanse werknemers gedagvaard. De voormalige kippenboer was getroffen door de dioxinecrisis en schakelde over op cannabis. Hij exploiteerde een wietplantage tussen 2005 en 2009 en moet in die periode ongeveer 25 miljoen euro hebben verdiend. Zijn plantage met 17.000 plantjes was in ons land de grootste ooit.

Huiszoeking

Het gerecht stootte op de illegale teelt tijdens een huiszoeking in het kader van gesjoemel met de boekhouding. In de dossiers van frauduleus bankroet behoudt Lagrou wel zijn advocaten Geert Sustronck uit Harelbeke en Johan Vinckier uit Kortrijk.

Benieuwd of Lagrou en co maandag opnieuw hun kat sturen en zijn advocaten weer op uitstel aansturen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier