Cannabisboer Lagrou beboet voor te snel rijden

Redactie KW

Patrick Lagrou, de cannabisboer uit Zandvoorde, is door de Ieperse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 1.650 euro voor een snelheidsovertreding. De man werd betrapt toen hij op de autoweg 179 km per uur reed.

Op de boerderij van de Zandvoordenaar werd begin juni van vorig jaar de grootste cannabisplantage ooit in België ontdekt. Het gerecht van Ieper moest de verdachte echter vrijlaten wegens een procedurefout. Het aanhoudingsbevel vermeldde niet voor welk type misdrijf de huiszoekingen werden verricht. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zag echter geen reden om, zoals de verdediging vroeg, het onderzoek nietig te verklaren. Het Hof van Cassatie bevestigde later de uitspraak van de KI.

Betrapt

Lagrou zat aan het stuur van een Audi R8 toen hij op 15 februari van vorig jaar op de A19 in Geluwe werd betrapt. Op de rechtbank liet hij zich vertegenwoordigen door een advocaat, die de snelheidsovertreding niet betwistte. Naast een geldboete werd Lagrou ook een rijverbod van twintig dagen opgelegd.

(Belga)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 22 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier