Cannabisboer : “Een veldslag verliezen is nog niet een oorlog verliezen”

Redactie KW

De cannabisboer uit Vladslo bij Diksmuide die het Veurnse gerecht van corruptie beschuldigt, begrijpt niet dat hij toch daar voor de rechter zal moeten verschijnen.

Het Hof van Cassatie heeft dat gisteren beslist. Uit geluidsopnames moet nochtans blijken dat hij in ruil voor 10.000 euro zou kunnen vrijkomen, omkoping dus. “Op dat bandje vraagt mijn vrouw : “Kan ik hem vrij krijgen voor 10.000 euro? Cassatie zegt nu dat dat niet duidelijk is. Is dat niet duidelijk?”, fulmineert de man.

Zaakjes regelen

De landbouwer uit Vladslo blijft erbij dat zijn vroegere advocate bij voormalig onderzoeksrechter Vanmaele zaakjes regelde in ruil voor geld. Beiden ontkennen. De Brabander wou dan ook dat zijn zaak voor een andere rechtbank komt, maar het Hof van Cassatie gaat daar niet op in. Wel loopt in Gent nog een onderzoek naar de onderzoeksrechter. Volgens De Brabander had cassatie dat onderzoek moeten afwachten. “Maar het is niet omdat ik nu een veldslag heb verloren dat ik de oorlog heb verloren”, besluit hij.

De grote drugszaak met zo’n vijftien verdachten, onder wie ook de eigenaars van de loodsen in Watou en Dranouter waar de Brabander 3000 cannabisplantjes kweekte en een aantal grote afnemers, komt begin volgend jaar voor.

(K.B./A.D.)

Cannabisboer :

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier