Canadese tweedaagse op 1 en 2 november in Knokke-Heist

Redactie KW

Het Canada-comité en het gemeentebestuur van Knokke-Heist pakken dit weekend traditiegetrouw uit met hun Canadese tweedaagse.

Centraal staat de 41ste Canadese Bevrijdingsmars en de 70ste herdenking van de Bevrijding. In Knokke-Heist hangen dit weekend 1.000 Maple Leaf vlaggen ter ere van de Canadese bevrijders uit 1944. Knokke en Heist waren de laatste bezette gemeenten van België die pas op 1 en 2 november werden bevrijd.

De Canadese mars trekt zaterdag en zondag opnieuw duizenden wandelaars naar de Oostkust. De start en aankomstplaats voor alle afstanden is opnieuw het Alfred Verweeplein tegenover het stadhuis van Knokke. Canada wordt vertegenwoordigd met een ruime delegatie militairen. Een peloton manschappen zal de 33 km lange tocht afleggen van Hoofdplaat naar Knokke.

Wandelen over diverse afstanden

Op zaterdag 1 november kan men wandelen over diverse afstanden van 9 tot 14 uur. Er is keuze tussen de 6, 10, 15 en 21 km. Op zondag 2 november zijn er tochten vanuit Knokke 13 en 18 km. De 41ste Canadese bevrijdingsmars is 33 km. De deelnemers worden per bus naar de startplaats gevoerd. De tocht loopt vanaf Hoofdplaat langs rustige dijken en poldervlakten, een uniek landschap in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Vanaf het Oosthoekplein wordt het Canadees contingent begeleid door de Kon.Harmonie St.Cecilia Heist. De For Freedom Pipe Band staat in voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden.

(DM – foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier