Campagne Ondernemend Dorp gelanceerd

Redactie KW

Unizo lanceert een campagne ‘Ondernemend Dorp’.

Daarmee wil de zelfstandigenorganisatie ondernemers die actief zijn in landelijke kernen, individueel ondersteunen. In onze provincie wordt vooral gefocust op ondernemers in de Westhoek.

Unizo vindt dat bloeiende handels- en horecazaken, zoals een plaatselijke bakker of slager, of een kruidenier, levensnoodzakelijk zijn voor de leefbaarheid van de dorpen. Met de campagne wil Unizo ondernemers die in zulke dorpen willen investeren en een zaak uitbouwen, individueel ondersteunen.

Per dorp zal er nu een analyse worden gemaakt van de sterkten, zwakten, kansen en mogelijke bedreigingen voor de ondernemers. Een werkgroep met inwoners zal ook worden samengesteld, zodat Unizo weet wat de bewoners van de dorpskernen verlangen van de lokale middenstanders. De ondernemers zelf zullen via Unizo een beroep kunnen doen op diensten als financiële audits en loopbaancoaching.

Voor een eerste fase in het project werden 30 dorpen geselecteerd, waar minstens 1100 mensen wonen. Het gaat om Alveringem, Leisele, Adinkerke, Pervijze, Leke, Keiem, Beerst, Vladslo, Esen, Woumen, Wijtschate, Klerken, Houthulst, Koekelare, Handzame, Langemarkt, Poelkapelle, Lo, Reninge, Roesbrugge-Haringe, Proven, Watou, Reningelst, Bulskamp, Houtem, Beauvoorde, Oostvleteren, Westvleteren, Woesten en Wervik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier