Campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ moet ongevallen met fietsers verminderen

Redactie KW

In 2010 kwam afscheidnemend provinciegouverneur Paul Breyne met de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’. Een project dat zich toespitst op de veiligheid van wielertoeristen met zowel een sensibiliserend als repressief luik. De politiezone RIHO fungeerde als pilootzone voor het repressief luik.

“We merken dat fietsers vaak onvoldoende kennis hebben van de reglementering”, vertelt korpschef Curd Neyrinck tijdens het evaluatiemoment. “Het was aan ons als pilootzone om grote groepen wielertoeristen te controleren. Dat vergt een grote inspanning want hier gaat een grote voorbereiding mee gepaard, net zoals je heel wat personeel hiervoor moet inzetten. Dat weerhield andere korpsen om in te stappen.”

Daarnaast waren er ook nog de reguliere acties die verder gezet moesten worden. “In totaal hielden we vier grote controles waarbij we toch tot enkele mondelinge vermaningen moesten overgaan.” Alles bij elkaar een positieve ervaring voor de politiezone. “We zijn van plan om deze campagne volgende zomer verder te zetten”, klinkt het bij gouverneur Paul Breyne. “We nemen akte van de actiepunten en zullen die aanpakken.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 16 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier