Camerabewaking stap dichterbij in Middelkerke

Redactie KW

De gemeenteraad van Middelkerke heeft ingestemd met de uitwerking van een dossier publieke camerabewaking. Hiermee wordt de weg geëffend voor eventuele camerabewaking op openbare plaatsen. Er wordt hiervoor nu een stuurgroep opgericht. Eerder sprak burgemeester Michel Landuyt (Open VLD) zich al uit voor camera’s op het Epernayplein.

“Vooral tijdens de drukke zomermaanden doen zich in de omgeving van het Epernayplein geregeld overlastproblemen voor. De statistieken van de lokale politie bevestigen dit”, zegt burgemeester Landuyt. “Het plaatsen van camera’s is een efficiënt middel om misdrijven kordaat aan te pakken”

Stuurgroep

Om het project te structureren wordt nu een gemengde stuurgroep opgericht. Die bestaat uit minstens één vertegenwoordiger van elke fractie in de gemeenteraad. “Dit is belangrijk, omdat we willen dat elke partij een inbreng heeft en het plaatsen van camera’s zo op een breed politiek draagvlak kan rekenen.” vervolgt Michel Landuyt.

Om de privacy te garanderen zijn in de zogenaamde camerawet diverse voorwaarden opgesomd waaraan het plaatsen en het gebruiken van publieke camera’s moet beantwoorden. “Er zijn dus ruim voldoende garanties ingebouwd dat de beelden op een juiste manier gebruikt worden”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier