Cafetaria sporthal Oostrozebeke dreigt uitbaters te verliezen

Redactie KW

De eerste gemeenteraadszitting na de zomervakantie had de schaars opgekomen bezoekers maar weinig te bieden. De aangekondigde eedaflegging van nieuw gemeenteraadslid Olivier De Marez ging niet door maar gelukkig was er nog de drooglegging van de cafetaria van de sporthal die zorgde voor een geanimeerde discussie.

De uitbating van de cafetaria van de sporthal dreigt voor de gemeente alweer een vervelende zaak te worden. De huidige uitbater verdient naar eigen zeggen het zout in zijn pap niet en dreigt op te stappen wanneer de huur niet naar omlaag gaat. De zaak ligt voor de gemeente niet eenvoudig omdat de huidige uitbater geen uitbatingscontract heeft met de gemeente maar met Inbev, dat op zijn beurt een contract heeft met de gemeente. Inbev liet al aan de gemeente weten dat het bestaande huurcontract te hoog gegrepen is en stelde voor om het te verlagen met 10 %. Concreet betekent dit dat Inbev nu maandelijks 1620 euro aan de gemeente betaalt voor de concessie in plaats van 1800 euro. Wat de uitbater aan Inbev betaalt, daar hebben we het raden naar. Raadslid Philippe Bogaert (Oostroplus) repliceerde dat het Scor-café al bestond toen de nieuwe uitbaters de cafetaria overnamen, de lage omzet kan daar dus niet aan te wijten zijn.
Raadslid Lieven Demedts (VB/LD) vertelde de omzetcijfers van de cafetaria te hebben gezien, en hij betwijfelde of een daling met 10 % – aangenomen dat ze doorgerekend wordt door Inbev – wel leefbaar zou zijn voor de huidige uitbater. „We moeten beseffen dat een uitbating tegen de huidige voorwaarden niet meer haalbaar is. Er moet een tegemoetkoming komen of straks zit het sportcomplex alweer zonder uitbater.”

Lees het volledige artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 19 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier