Cafémoord in Eernegem: Beschuldigde kan zich weinig herinneren

21/10/08 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Bron: Kw

Voor het West-Vlaamse hof van assisen is maandag beschuldigde Marco Cappelle verhoord. Hij staat terecht voor dubbele doodslag op de uitbaters van café Papillon in Eernegem. De beschuldigde vertelde over zijn jeugd, zijn strafverleden en de feiten. Over wat er op 27 december 2005 in café Papillon afspeelde, weet hij echter niet veel meer. "Ik kreeg een tafel op mijn hoofd", vertelde hij. "Wat de getuigen vertellen, zal wel juist zijn, want ik weet het niet meer."

Capelle komt uit een gezin waar vader regelmatig moeder te lijf ging. Zelf vond hij dat hij minder goed werd behandeld dan zijn jongere broer en zus. "Maar mijn jeugd mag geen excuus zijn", vertelde hij. Het gezin woonde een tijdlang in een zigeunerkamp in Nederland. Marco leerde er de wet van de sterkste kennen, maar ook opkomen voor zijn familie. Op zijn achtste zag hij hoe zijn vader werd neergestoken en beschoten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!