Cafébazen Vlasmarkt willen inspraak

Redactie KW

Enkele café-uitbaters op de Vlasmarkt in Kortrijk vragen om betrokken te worden bij de plannen, die de stad heeft met het plein.

Enkele café-uitbaters op de Vlasmarkt in Kortrijk vragen om betrokken te worden bij de plannen, die de stad heeft met het plein. Kortrijk wil er ondermeer een appartementsgebouw bouwen, zeven ondergrondse parkeerplaatsen, en een winkelruimte op het gelijkvloers. Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening in Kortrijk, Wout Maddens (OpenVLD), is het de bedoeling om “de charme en de sfeer van de Vlasmarkt” te behouden. In de jaarverslagen van de dienst Stadsontwikkeling Kortrijk (SOK) staat dan weer dat het plein dynamiek mist, en dringend onder handen moet worden genomen.

De uitbaters van enkele horeca-zaken op het plein zijn verbolgen dat ze al die plannen hebben moeten vernemen via de pers. Ze vragen dan ook om te worden gehoord, en op z’n minst te worden geïnformeerd, over de plannen van de stad met het plein.

De Vlasmarkt is sinds jaar en dag een uitgaansbuurt in Kortrijk, waar vooral alternatieve cafés gehuisvest zijn. De uitbaters vrezen dat ze op termijn wel overlast zullen worden verweten, terwijl ze niet bij de plannen zijn betrokken. Ze vinden het ook niet echt van visie getuigen, dat de stad net op de Vlasmarkt nieuwe woongelegenheden wil bouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier