Cafébaas verliest discussie over rookterras

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft woensdagmorgen een vonnis geveld in een kafkaiaanse discussie over een rookterras in Knokke-Heist.

De cafébaas vond dat hij het rookverbod wel naleefde, maar kreeg ongelijk. Karel C.(39) en zijn café Cap Nord moeten een boete van 2.100 euro betalen.

De hele zaak ging aan het rollen na een controle in januari 2012. Karel C. kreeg een boete opgelegd omdat hij mensen liet roken op het afgesloten terras van de Knokse brasserie Cap Nord. Hij weigerde de boete te betalen. De man vindt van zichzelf dat hij het rookverbod wel strikt naleeft, en ging voluit voor de vrijspraak.

Beroep

Zo was het mogelijk om het terras langs één kant open te maken en te verluchten. Het stootte hem ook tegen de borst dat een controleur zei dat een dergelijk terras alleen in de zomer, maar niet in de winter, was toegelaten. Twee omzendbrieven van burgemeester Lippens zorgden alleen maar voor meer onduidelijkheid.

De rechter oordeelde dat minstens één kant van het terras volledig vrij moet zijn. In het concrete geval zou dus het plafond of één wand verwijderd moeten worden. Karel C. moet een boete van 600 euro betalen. De zaak kreeg een boete van 3.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd. Zijn advocaat Luc Arnou weet nog niet of hij beroep zal aantekenen tegen het vonnis.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier