Cafébaas in Watou verdronken in Heidebeek

Redactie KW

In Watou is dinsdagavond een caféuitbater van 54 omgekomen nadat hij in het ijskoude water terecht was gekomen. Omstreeks 20.00 uur had hij de deur van zijn café aan de Houtkerkestraat afgesloten. “Hij stapte naar de rand van de beek die langs het café loopt en gleed waarschijnlijk uit, recht de beek in”, aldus de woordvoerder van de Politiezone Arro Ieper.

Het gaat om de 54-jarige Paul Couteure, cafébaas van ‘Chez le voisin’. Buren zagen het ongeval gebeuren en probeerden nog te helpen. Ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse. Maar de man raakte niet meer levend uit de beek. Een 100-tal meter verder stroomafwaarts werd hij op het droge gehaald door de hulpverleners van de dienst 100 en de brandweermannen van Watou. De temperatuur van het water was op dat moment amper 2 à 3 graden. Volgens deskundigen kan men daar slechts enkele minuten in overleven.

Bekende cafébaas

Sedert een paar jaar baatte het slachtoffer de drank- en eetgelegenheid ‘Chez le Voisin’ uit. Dit bekende huis (vroeger ‘Au Pont Mittoyen’) ligt op de grens tussen Watou en Houtkerque en werd onlangs gerestaureerd.

Brugge

Ook in Brugge kwam een man om het leven toen hij in het water terecht kwam.

(Belga/JDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier