Cafébaas ‘In de Toren’ besteelt collega van café Bossenhof

Redactie KW

De gemeente is in de ban van de bierdiefstal die plaatsvond in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 januari. Bij Pleute in café Bossenhof werden zeven vaten gestolen. De man stuurde de politie naar de vermoedelijke dader. Giovanni G. van café In de Toren, die al maandenlang wegens wanbetaling geen vaten van de brouwer meer kreeg, bleek nu plots wel vaten te hebben. De beschuldigde diste dan maar een verhaaltje op over Albanezen en Kosovaren die hem bedreigden, maar ging uiteindelijk toch door de knieën bij de ondervraging door de rechercheurs van de zone Grensleie.

Café Bossenhof in de Rollegembosstraat is uniek in zijn soort. Haast niemand kent er zaakvoerder Dirk Missiaen bij naam, iedereen noemt hem Pleute.

De avond voor de diefstal had Giovanni G. in gezelschap nog een pintje zitten drinken bij Pleute. „Hij komt hier niet vaak, maar ik weet wie hij is. Nu zat hij hier aan de grote ronde tafel in gezelschap. Er werd wat gepraat over de caféstiel en hij had ook belangstelling voor wat er in mijn kelder stond. Ik wist dat hij van de brouwer geen bier op vaten meer kreeg. Toen ik ‘s morgens de ravage aan mijn café zag, legde ik meteen de link. Ik vroeg aan de politie of ze niet daar eens een kijkje wilden gaan nemen. Dat deden ze en ze troffen er ook het bier aan. Ik vind het een laffe daad. Stelen doe je niet, zeker al niet bij een collega die ook hard moet werken voor zijn boterham.”

Giovanni G. is niet aangehouden, maar zal zich later uiteraard moeten verantwoorden voor zijn daden. Café In de Toren is ondertussen gesloten.(WVS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 29 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier