Café-uitbaters veroordeeld voor opsluiting van inspecteurs in kelder van café

Redactie KW

De rechtbank vann Kortrijk heeft een koppel veroordeeld dat eerder dit jaar twee inspecteurs van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid opsloot in de kelder.

Het koppel baat een café uit in Kortrijk. De inspecteurs vielen er binnen en toonden hun legitimatie, maar de uitbaters waren argwanend omdat in die periode heel wat valse controleurs op pad waren. Toen de controleurs in de kelder de tapinstallatie en de leidingen wilden controleren, zag de man zijn kans. Hij sloeg de deur achter de controleurs dicht.

De twee controleurs verklaarden dat ze minutenlang doodsangsten beleefden in de kelder. Ze zouden ook zelf de hulpdiensten gebeld hebben vooraleer het luik terug open ging. “Hadden de controleurs ons wat meer op het gemak gesteld, dan was dit allemaal niet gebeurd”, stelde het koppel.

Het koppel werd woensdag voor die feiten veroordeeld. De vrouw kreeg de gunst van de opschorting, haar partner kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een geldboete van 900 euro. De inspecteurs kregen elk een schadevergoeding van 125 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier