Café-uitbater uit Pittem richt oude bunker in als rookruimte

Redactie KW

Een café in Pittem is toch wel heel creatief als het om zijn rokende klanten gaat. De café-uitbater heeft een oude bunker als rookruimte ingericht. En de rokers dalen maar wat graag de trappen af om in het keldergewelf een sigaretje op te steken.

Dit is café De Witte hoeve en ernaast ligt de rokersbunker, een inventief idee van cafébaas Willy Popelier. Wie hier als stamgast vandaag een sigaretje wil opsteken moet afdalen tot in de bunker, maar wel hoofd intrekken. De bunker zit gedeeltelijk onder de grond en werd wellicht zo’n 200 jaar geleden gebouwd als voorraadkelder om groenten te bewaren. Uitbater Willy Popelier : ” Ik heb nooit gedacht dat dit een rokersruimte zou worden. Maar door de omstandigheden moet je je aanpassen en kijk je uit om zo weinig mogelijk kosten te maken. Veel horecamensen hebben daar wel een groot probleem mee, hé. Ze verliezen klanten en het is altijd iets”.

Tevreden klanten

Zijn klanten vinden alvast dat cafébaas Willy goed zorgt voor hen. “Ik vind dat als je in een café komt, je een sigaretje moet kunnen roken. Maar nu, in de kelder, is dat ook goed. Als het regent of vriest sta je binnen”, luidt het .

Café-uitbater uit Pittem richt oude bunker in als rookruimte

Bekijk hier de reportage

(S.S./A.D.)

Meer vanavond in het WTVnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier