Café in Roeselare gesloten na nachtelijke razzia

Redactie KW

In Roeselare is het café De Loft op de hoek van de Verwerijstraat en de Iepersestraat op burgemeesterbevel gesloten. Na een nachtelijke razzia werd er niet alleen drugs aangetroffen, maar er waren ook verschillende minderjarigen tussen 12 en 18 jaar oud.

De nachtelijke razzia vond reeds plaats in de nacht van zaterdag op
zondag, maar maandag maakte de burgemeester zijn beslissing bekend. “Er werden niet alleen 15 gram cocaïne aangetroffen, hasj en weed maar ook een 28-tal minderjarigen. Dit kan niet meer door de beugel”, vindt burgemeester Luc Martens (CD&V). “Hoe lang het café dicht blijft, hangt af van de uitbaters. Als ze voldoende maatregelen nemen om bovenstaande inbreuken te voorkomen, dan trek ik het burgemeesterbevel terug in.

De zaakvoerders van De Loft reageren verrast. “Controleren mogen ze zoveel ze willen want wij willen drugs ook zoveel buiten houden, maar dat het café dicht moet, vinden we er toch wat over”, zegt Jocelyn Engels. “De aanwezigheid van de minderjarigen verrast ons ook. We zullen er in de toekomst beter op letten.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier