Café De Tijd in Oostende tijdelijk gesloten om veiligheidsredenen

Redactie KW

Waarnemend burgemeester Bart Tommelein heeft beslist om het café De Tijd in de Van Iseghemlaan tijdelijk te sluiten om veiligheidsredenen.

De bal ging aan het rollen toen er maandag brokstukken naar beneden kwamen van de gevel van het vroeger erg bekende café. De zaak werd op politiebevel gesloten, de brandweer kwam ter plaatse en een aannemer werd opgevorderd om de nodige werken uit te voeren die de veiligheid op straat moeten waarborgen.

Naar aanleiding van de vallende brokstukken kwam er ook een controle door de brandweer en de inspectie wonen, waaruit bleek dat de veiligheid van het café allesbehalve is. “De elektriciteitsbedrading is er onveilig en er is ook een gaskachel zonder schouw. Dat is een levensgevaarlijke situatie”, aldus waarnemend burgemeester Bart Tommelein, die besloot om het café tijdelijk te sluiten. De zaak kan pas weer open als aan de veiligheidsproblemen verholpen is.

Ook het woongedeelte boven het café is totaal onbewoonbaar. Daarom zal Tommelein dinsdag ook nog een onbewoonbaarheidsverklaring ondertekenen.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier