Café De Engel woensdag 16 maart in ‘Tournée Générale’

Redactie KW

In Gits werd er al een hele tijd naar uitgekeken : de passage van Jean Blaute en Ray Cokes voor hun bierprogramma ‘Tournée Générale’ in het plaatselijke café De Engel. Woensdag 16 maart is het van dat.

Ook in het tweede seizoen van ‘Tournée Générale’ trekken Jean Blaute en Ray Cokes door België om van de meest ‘exotische’ bieren te proeven – een job die wij ook wel zouden willen. En opnieuw gaan de heren ook zelf aan de brouw. Meer nog : dat bier wordt gebrouwen in de Roeselaarse brouwerij Rodenbach. Dat is woensdagavond 16 maart te zien op Eén. Het is een publiek geheim dat Rodenbach een van de favoriete brouwerijen van Jean Blaute is.

Wat in diezelfde aflevering te zien zal zijn, is hoe Jean Blaute en Ray Cokes halt houden in café De Engel, op de Markt van Gits. In dit authentieke volkscafé van Frank Lagrou (82) proeven beide heren een Rodenbach Vintage en daar hoort een stukje Brugge Rodenbach-kaas bij. Wederom : een job die wij ook graag zouden willen ! De Engel liep de voormiddag van de opnames aardig vol met Gitsenaars.

(MiCo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier