Café Bockor verliest online weddenschap met groep jongeren

Redactie KW

De afgelopen maand duiken er heel wat weddenschappen op via Facebook en café Bockor op de Markt is de spilfiguur in dit gebeuren. Een uit de hand gelopen grap, is goed op weg om voor 5 gratis biervaten te zorgen. Zelfs de burgemeester springt op de kar. “Ik had geen idee wat de impact hiervan kon zijn”, lacht uitbater Dries Vanhecke.

De laatste maanden ontstonden enkele groepen op het sociale netwerk Facebook, waarvan enkele tussen pot en pint uitgroeiden tot heuse weddenschappen. Eerst en vooral is er de groep ‘Bockor Ardooie’ met een 200-tal leden.

Een vat

Elien Rosseel, KLJ’er in hart en nieren, richtte de groep ‘If no-one can, wallycan’, als eerbetoon aan Brecht Wallican, volgens velen een notoir fuifbeest en ook een vaste klant in Café Bockor. „Die leuze deed al een jaar de ronde op café”, vertelt Elien. „Tussen pot en pint besloten we een groep op te richten op Facebook. Al snel zeiden we dat Brecht ons een vat moest trakteren als we 100 leden zouden bereiken.” Het gevolg laat zich al raden : al snel werden die 100 leden bereikt. In één ruk werd ook Jeroen Denys uitgedaagd om bij 200 leden van ‘Party animals Boccacio Ardooie’ een vat te geven.

… en nog vaten

Elien Rosseel praatte erover met Dries Vanhecke, uitbater van Café Bockor. Al snel kwamen ze tot een akkoord dat hij een vat zou geven als ze in een aparte groep 400 leden kon verzamelen in een maand tijd. Amper enkele uren later werd de groep ‘free beer for the first 400 members from Bockor Ardooie @ Bockor’ opgericht. Ze kregen een maand de tijd om 400 leden te verzamelen, maar na amper 6 dagen was het al prijs…

(BVB voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier