Cadeaubonnen voor maaien van openbare gazons

Redactie KW

In 2002 werd beslist om particulieren die openbare gazons onderhouden te compenseren met gratis toegangsticketten voor het containerpark. In 2005 werden herinrichtingwerken uitgevoerd op het containerpark en werden nieuwe leespalen geplaatst. De toegangsticketten werden vervangen door waardekaarten.

„De laatste jaren waren er heel wat problemen met deze waardekaarten zoals het verlies ervan, kaarten die niet werken gezien ze niet compatibel zijn met de leespalen en administratieve rompslomp wanneer de kaarten moeten overgedragen worden naar nieuwe bewoners of huurders. Ook stelde zich het probleem van de particulieren die recht hebben op compensatie, maar geen gebruik maken van de waardekaarten omdat ze hun afval composteren of meegeven aan Imog via een tuinafvalbak.”, schetst Dirk Vanluchene (CD&V-NVA) de problematiek.

Om deze problemen op te lossen, werd beslist om het systeem van de waardekaarten te schrappen en de inzet van de particulieren verder te compenseren door het schenken van cadeaubonnen van het Handelscomité, te gebruiken bij een 60 tal handelaars in Zwevegem. (Geert Vanhessche)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 18 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier