Cactusfestival voortrekker van duurzaamheid en afvalbestrijding

Redactie KW

Het Brugse Cactusfestival, dat komend weekend plaatsvindt, wordt een voortrekker op het vlak van duurzaamheid en afvalbestrijding. De Openbare Afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft de milieuvriendelijke maatregelen vanmorgen in Brugge voorgesteld, in het bijzijn van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe.

Het Cactusfestival is één van de drie grote evenementen die OVAM wil steunen. Het trekt 11.500 euro uit voor Cactus. Achter de schermen van het festivalterrein is een heel afvalsorteercentrum ingericht. Een deel van de elektriciteitsvoorziening komt van van een generator op koolzaadolie, die door het gebruik van batterijen extra zuinig is. Backstage wordt alle drank in glazen geserveerd en op het terrein worden recycleerbare drankbekers gebruikt.

Tijdens en na het Cactusfestival zal de ecologische voetafdruk worden berekend met de Eventscan. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met afval, catering, ruimtegebruik en energie.

De organisatie van het Cactusfestival kan nadien nog meedingen naar de Groenevent Award, een prijs voor de organisatie met het beste groene resultaat.

(jv/belga)

Meer hierover in het Focusnieuws om 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV brengt maandag een Zieta Cactus, na het nieuws. Ook Krant van West-Vlaanderen brengt volgende week uitgebreid verslag van het Cactusfestival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier