Cactus sluit af met 20.000 bezoekers

Redactie KW

Het Cactus Festival in Brugge is gisteravond afgesloten met om en bij de 20.000 toeschouwers over 3 dagen gespreid, minder dan vorige jaren en dat heeft alles te maken met het slechte weer. Maar wie er wel bij was kreeg een sterke affiche aangeboden met vooral veel Belgische rockgroepen. En dat viel best wel in de smaak.

Eén van de blikvangers was Abynthe Minded. Het podium is de natuurlijke habitat van de groep rond Vichtenaar Bert Ostyn. Absynthe Minded is met de jaren enorm gegroeid. De band stond op het Cactus Festival ontspannen te spelen en reeg met veel flair de sterke songs aaneen. En Space gaat de weg van Envoi op. Bert Ostyn: “We denken langzaam aan wat er hierna komt. Ik ben met nieuwe nummers bezig. We hebben allemaal een gezin. Daar zijn we ook meer bezig, natuurlijk. Maar zeker en vast, voor de rest van het jaar gaan we spelen en nog eens spelen.”

Naast Absynthe Minded waren er ook nog SX, Zita Swoon en The Black Box Revelation. Het lijkt alsof Cactus Festival meer Belgische groepen een prominente plaats op de affiche geeft. Organisator Patrick Keersebilck: “Het gaat gewoon om de kwaliteit. En er is duidelijk heel veel kwaliteit in Vlaanderen. En dat weerspiegelt zich ook in onze programmering.”

Ook The Black Box Revelation ontsnapte niet aan het hondenweer. Maar fikse buien en ploeteren in de modder, het kon zo’n 20.000 mensen blijkbaar niet deren.

Cactus sluit af met 20.000 bezoekers

Bekijk hier de reportage

(BS/SS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier