BV’s openen attractie Huracan, maar op El Volador raken mensen even vast in Bellewaerde

Redactie KW

Zaterdagavond hebben enkele BV’s de nieuwe attractie Huracan. Maar op een andere attractie in het Bellewaerde Park raakten vanmiddag zeven mensen eventjes vast.

In Bellewaerde Park nabij Ieper hebben zeven mensen een tijdje vastgezeten op de attractie El Volador. Dat bevestigt de brandweer van Ieper. De brandweer van Zonnebeke en Ieper wist de mensen na ongeveer een uur uit hun hachelijke positie te bevrijden. De attractie zal opnieuw getest worden.

Rond de middag blokkeerde de attractie El Volador in het pretpark Bellewaerde. Door het koude weer was er ijs gevormd op de remschijven van het toestel. Daardoor stopte de attractie automatisch. Op dat moment zaten zeven mensen op El Volador. Die attractie tuimelt normaal gezien heen en weer, maar tijdens de noodstop zaten de mensen gewoon rechtop in het toestel.

Een team van de brandweer Zonnebeke bevrijdde met behulp van een ladderwagen van de Ieperse brandweer de zeven uit hun benarde situatie. Ze zaten ongeveer een uur vast op El Volador. Voorlopig wordt de attractie niet gebruikt. Het systeem zal eerst opnieuw moeten getest worden.

Huracan

Zaterdagavond werd in bijzijn van tal van BV’s de nieuwe familycoaster Huracan geopend in Bellewaerde. Onder anderen Alex Agnew, Jelle Cleymans, Daisy Van Cauwenbergh en Wouter Beke zagen hoe de nieuwe attractie in Bellewaerde Park met een indrukwekkende lichtshow en vuurwerk werd voorgesteld. Daarna mochten ze samen met de andere genodigden de Huracan haar vuurdoop geven.

De investering voor de nieuwe attractie is de grootste sinds 1999 en bedraagt 4 miljoen euro.

(TG, Belga, Abo, foto’s)

Meer vanavond in de zondagsflash op Focus-WTV, vanaf 18u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier