Buurtwinkels in Westhoek verkopen streekproducten

Redactie KW

In verschillende buurtwinkels in Heuvelland en de Ieperse deelgemeenten vind je vanaf vandaag een heel assortiment streekproducten. Er ligt ook een folder met adressen van andere buurtwinkels en wat ze verkopen. Het buurtwinkelproject dat bijna 50.000 euro kostte moet de buurtwinkels promoten en ervoor zorgen dat het aangenaam wonen is in de Westhoek.

Bij buurtwinkel De Polka in Kemmel zijn ze enthousiast over het project. Christine en Marc baten de winkel uit sinds 1997 en 5 jaar geleden werd de zaak helemaal vernieuwd. Vooral het gloednieuwe rek met streekproducten zal aanslaan, denken Marc en Christine.

Twee jaar lang is gewerkt aan het buurtwinkelproject. De winkeliers kregen een opleiding en wisselden ideeën uit. Er is het rek met streekproducten en een website om de buurtwinkels te promoten. En er is meer.

Uit een studie blijkt trouwens dat buurtwinkels het beter doen dan enkele jaren geleden. In de Polka komen jonge mensen snel om een artikel dat ze vergeten waren. Oudere mensen, zoals deze buurman, doen er al hun inkopen.

En ook het praatje en de service weet de buurman best te appreciëren. Marc, die vroeger timmerman was, houdt van de job, als is het niet te onderschatten.

Er is ook een sociaal aspect aan het buurtwinkelproject. Slagers, bakkers en kruideniers werken samen en de vzw pelgrim haalt de streekproducten op bij de leveranciers en brengt ze naar de buurtwinkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier