Buurtwegel afgegraven in de Madonna: SP.A voert actie voor gemeenteraad

Redactie KW

Leden van SP.A protesteerden maandagavond op de pui van het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle tegen de naar hun mening tamme aanpak van ‘trage wegen’ door de gemeente.

Ze ontvouwden voor de gemeenteraad een spandoek ‘Toegang voor iedereen.’ Het voorbije weekend raakte bekend dat een buurtwegel in de Madonna afgegraven was. De gemeenteraad bracht geen duidelijkheid of de administratie daar toestemming voor gegeven had. Schepen Lieven Vanbelleghem (CD&V) was op de hoogte. Hij had de dienst ruimtelijke ordening op de hoogte gebracht van de plannen. De politie had de werken stilgelegd, maar ondertussen is er van de wandelweg geen sprake meer. De ene kant van het pad is nu afgesloten met een privaat hek. De andere kant verwijst nog naar het Seizoenarbeiderspad.

‘Al meer dan 30 jaar openbaar’

“Het pad was geasfalteerd maar staat niet op de atlas van de buurtwegen. De vrederechter moet uitsluitsel geven”, vindt Luc Madelein (SP.A). Voor José Victoor (N-VA) is de weg ondertussen meer dan 30 jaar openbaar en kan daar niets meer aan gewijzigd worden. Burgemeester Alain Wyffels beloofde de zaak te onderzoeken.

Algemeen vroeg Jean-Marie Callewaert (SP.A) dat de landbouwers de nodige afstand met de wegen zouden respecteren en geen maïs zouden plaatsen tot tegen het wegdek.

(pco)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier