Buurtprotest tegen ‘onveilige’ afbraak De Brem in Oostende

Redactie KW

Woensdagvoormiddag voerden het wijkcomité Leefbaar Westerkwartier en de Groen een protestactie tegen de volgens hen ondoordachte afbraak van het vroegere begeleidingstehuis De Brem langs de Elisabethlaan. De buurt vreest dat er asbest is kunnen vrijkomen.

“Iedereen weet dat het gebouw asbest bevat, maar toch gingen arbeiders begin deze maand onbeschermd aan de slag”, schetst buurtbewoner John Willaert. “Dit betekende een risico voor arbeiders en omwonenden De werf werd bovendien niet afgesloten, met alle gevaar voor spelende kinderen, gezien de vakantieperiode.”

Onrust

“We eisen een beheersplan, waarbij het asbest volgens strenge wettelijke normen wordt verwijderd. Een duidelijke communicatie vanuit het Sociaal Huis en stadsbestuur zou al veel onrust wegnemen”, besluit John Willaert.

Geen gevaar

Voorzitter Sociaal Huis Franky De Block weerlegt de kritiek. “Het asbestverhaal is onder controle en is altijd onder controle geweest. De inventarisatie van de aanwezige asbest gebeurde in maart en sindsdien werd geen asbest verwijderd. Er is dus geen gevaar voor de buurt”, aldus nog Franky De Block.

Buurtprotest tegen 'onveilige' afbraak De Brem in Oostende

Bekijk hier de reportage

(BVO, foto BVO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en woensdagavond in het journaal op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier